Cupra SRS 2021. Чергова НАША спроба

Cupra SRS 2021. Чергова НАША спроба
Категорія: eChamps
Tags: CupraSimRasing Race Room SimRacingUA
Переглядів: 193

15 липня 2021 року на іспанській трасі MotorLand Aragon GP відбудеться черговий, четвертий, раунд світового монокубку CUPRA SimRacing Series, що організований іспанським автовиробником SEAT на симуляторі Raceroom. Потрібно відмітити, що кожного разу в кваліфікаційних випробуваннях цієї серії приймають участь тисячі сімрейсерів і реальних пілотів з різних куточків планети. Лише 150 найшвидших  учасників допускаються до офіційних заїздів – відповідно до продемонстрованих результатів кожен з них потрапляє на один із шести серверів. Різниця результатів може коливатись в межах тисячної долі секунди. 

Домінік Хорошавін, дебютуючи у вказаних змаганнях, захищатиме кольори італійської спільноти Team Ballas Esports. Чемпіон України з сімрейсінгу 2021 року транслюватиме подію на власному youtube-каналі в режимі бортової камери.

Жирайр Гюрунян цього року двічі стартував у вказаній серії  - на сервері 4 і сервері 2. Цього разу наш пілот стартуватиме на сервері 3. Киянин транслюватиме хід перегонів на офіційному youtube-каналі Київського міського автомотоклубу (KMAMK Ukraine).

Домінік Хорошавін:
«Майже місяць тому Жирайр запропонував прийняти участь і дебютувати в чемпіонаті Cupra SimRacing Series на платформі RaceRoom. Мені пощастило, що моя дебютна гонка буде проходити на знайомій мені трасі Aragon, тому час на вивчення треку я не витрачав, а відразу приступив до бою. Спочатку я відставав від лідера лідерборда на 0.7 секунд, проте через дні тренувань  вкотився, і мені вдалося наблизитися до лідера на 0.3 секунди. Більш того, якийсь час я був у топ 20 кращих, однак згодом швидкі пілоти поліпшили свої результати, а я  вилетів з топ 24 учасників, які претендують на сервер 1.

Моє завдання було закріпити свій результат у сервері 2, з чим я і впорався. Мій дебют буде проходити на другому сервері.
На цей час я собі ставлю завдання фінішувати в топ 3, але природно хочеться виграти один заїзд і гарно зарекомендувати себе на світовій арені».

Жирайр Гюрунян:
«Своєю участю я демонструю українцям, що сімрейсінг цікавий, доступний, безпечний і перспективний вид спорту. Наші спортсмени вже приймають участь у міжнародних і світових змаганнях. Дуже приємно, що Домінік дебютує у світовій серії як професійний пілот нашого стратегічного партнера – Team Ballas Esports. Це чудова новина для Київського міського автомотоклубу та України».

Розклад змагань для 2-6 серверів:
19:00 CEST - 17:00 GMT - Тренування 
19:50 CEST - 17:50 GMT - Кваліфікація - 12 хв, спільно з іншими учасниками 
20:02 CEST - 18:02 GMT - Гонка 1 - 25 хвилин 
20:30 CEST - 18:30 GMT - Гонка 2 - 25 хвилин, реверсний старт для топ10 фіналістів Гонки 1